WATCH

PechaKucha Presentation

Presenter bw medewerker 59

Ruud Scheerens

in Eindhoven

Over zijn prachtige en bizarre reizen

PRESENTED ON MAR 20, 2018
IN TILBURG @ VOL 8

Ruud Scheerens is fotograaf en heeft geen rust in zijn reet. Zo trok hij onlangs bijvoorbeeld door Abchazië en Georgië en is hij vanavond te vinden op het podium van PechaKucha Tilburg om te vertellen over deze prachtige en bizarre reis 

APPLAUD THIS!
Thumb lh.001

Licht, Donker... en Licht

BY LIEKE VAN HOOIJDONK
@ VOL 12 ON NOV 27, 2014

Architecte Lieke van Hooijdonk organiseerde samen met vijf kunstenaars een ritueel dat een eerbetoon brengt aan de ontstaansgeschiedenis van de Noordoostpolder. Vanaf het middaguur werden gedurende een etmaal symbolische handelingen uitgevoerd die tezamen een nieuw verhaal vertellen over het gebied.

De kunstenaars en architecten gebruikten een karakteristieke schokbetonschuur als decor. 60 figuranten handelden naar een strak omschreven script, waarin verschillende elementen van de polder en het gebouw onderwerp zijn. Het script interpreteert de rigide vormgeving en de ingebruikname van het gebied ruim 70 jaar geleden.

Thumb mm.014

De Slagvelden

BY MARCO MAGIELSE
@ VOL 12 ON NOV 27, 2014

Al voor 1990 zwierf Marco Magielse met zijn OV jaarkaart door Nederland. Hij bezocht het Olympisch Stadion, de Meer, de Kuip, het oude SC Heerenveen stadion en ga zo nog maar even door. De grens met onze zuiderburen werd ook geregeld overschreden. De fascinatie voor voetbalstadions zou nooit meer wijken.

Thumb slide51

Er zijn geen grenzen wanneer je in een rolstoel zit

BY JOOST NAUTA
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Joost Nauta is sinds 2006 directeur/eigenaar van thuiszorgorganisatie JoostZorgt met onder meer een vestiging aan de Fokkeschoot in Veenendaal. Toen hij ontevreden was over de hulp die hij zelf ontving dacht hij; dat kan ik beter zelf organiseren en dat was de start van een organisatie waar inmiddels meer dan 500 mensen werken. Daarnaast is hij de oprichter van de stichting Bordercross die jongeren met een ‘’ogenschijnlijke’’ beperking een onvergetelijke ervaring biedt. Letterlijk en figuurlijk grensoverschrijdend. Joost leest voor uit eigen werk. Met als titel ‘’Eigen kracht voor Dummies’’

Thumb slide170

Biomimicry en de kunst van het afkijken

BY GEANNE VAN ARKEL
@ VOL 1 ON FEB 04, 2015

Geanne van Arkel is verantwoordelijk voor de Sustainable Business development bij Interface in Scherpenzeel, de plek waar vroeger de Heuga tapijtegels gemaakt werden. Ze werkt in de geest van de vorig jaar overleden grondlegger Ray Anderson, de radicale industrieel uit Amerika. Zij heeft geleerd dat duurzaam ondernemen gaat over een andere manier van kijken en leren van de natuur. Met een moeilijk woord heet dat Biomomicry (spreek uit biomimmekrie) Het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Duurzaam ondernemen gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiënter en effectiever op korte termijn zijn om zo een betere, succesvolle en toekomstbestendige onderneming te bouwen. Om het met de bekende P’s samen te vatten: Passie als drijfveer leidt tot Profit dankzij de focus op People en Planet

Thumb  20 robbertnijs.015

Suck City

BY ROBBERT NIJS
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

Robbert Nijs is afgestudeerd aan de IKO kunstacademie in Hoogstraten. Zijn afstudeerproject is een fotoproject over een subcultuur uit Breda. Robbert neemt ons mee in door zijn inspiratiebronnen uit de geschiedenis en zijn fotografische zoektocht naar Breda Suck City.

Thumb  20 vincentwittenberg.007

Sorry for Damage Done

BY VINCENT WITTENBERG
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

Het vertrekpunt voor dit project is een enorme database van beelden die gemaakt zijn door schoonmaakbedrijven die tussen 2005 en 2010 zijn ingehuurd door de Gemeente Eindhoven.

De auteurs Vincent Wittenberg en Wladimir Manshanden werken samen met The Eriskay Connection aan een boek met een inventarisatie van deze enorme database.

De publicatie bevat een selectie van circa 1.000, chronologisch geordende voor-en-na-beeldkoppels. 

Thumb schermafbeelding 2017 03 07 om 00.00.00

Mono Men

BY OLIVIER VAN BREUGEL
@ VOL 20 ON SEP 27, 2016

Ze zijn overal in Tokyo: beveiligers op bouwplaatsen. Hun doorzettingsvermogen is even absurd als bewonderenswaardig. Simone Mudde en Olivier van Breugel maakten samen een serie van monumentale video's over deze eindeloze verveling. 

Mono Men is te zien op Breda Photo 2017.

Thumb pk6 wim.002

over al zijn 'domme' ideeën

BY WIM PAESHUYSE
@ VOL 6 ON NOV 28, 2017

Wim Paeshuyse (BE) gaat vaak aan de slag met de onzinnen in zijn hoofd. Dat resulteert gelukkig vaak in niets. Soms maakt hij iets af en dan zuchten de mensen. Tijdens PechaKucha Tilburg #6 wil hij ons graag iets vertellen over alle domme ideeën die hij de afgelopen 10 jaar heeft uitgevoerd.

Thumb pk9 auke.001

Over Georgië

BY AUKE ROOS
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Auke Roos is student politicologie en bracht het afgelopen half jaar in Georgië door. Hij monitorde de Georgische verkiezingen en bezocht een actief oorlogsgebied.