Past Utrecht Event: VOL 12

Large wide 19388391 1547182988654743 8848651959708969706 o

VOL 12

January 30, 2014
@ Tivoli

Een speciale PechaKucha Night Utrecht. in het kader van Livebuild. Een organisatie die zich bezighoudt met schoon drinkwater en beter onderwijs in Kameroen. Zeer belangrijk en daarom een PKNU met bijzondere sprekers die allemaal hun best doen voor een mooiere, betere of beter begrepen wereld.  

Johan Huijkman


We doen bijna alles via internet. We regelen onze betalingen, verzekeringen en vakanties, plannen onze reizen en volgen het nieuws. Maar hoe moet dat als je slecht of zelfs helemaal niet meer kunt zien? Of je handen niet meer kunt gebruiken? Wat dan? Johan probeert te laten zien hoe dat is, legt uit wat er gedaan moet worden om iedereen, altijd dezelfde informatie en functionaliteit te kunnen bieden via internet en waarom dit betrekking heeft op ons allemaal.

Johan Huijkman is interaction engineer bij Q42 . Met zijn 42 jaar in een gestaag groeiende groep nerds is hij daar de nestor, of gewoon ouwe lul. Als een soort van Obi-Wan Kenobi probeert hij zijn collega's op het rechte pad van de gebruiksvriendelijkheid te houden. Hij ontwerpt al programmerend en programmeert nog steeds ontwerpen. 

Pim de Graaff


Pim bedacht het concept Nothing. Ontstaan vanuit de gedachte dat sommige van ons alles hebben, inclusief jezelf. "We weten daarom vaak niet wat we voor elkaars verjaardag moeten kopen en velen van ons zoeken naar de kick van morgen of zelfs de zin van het leven. Het leek me daarom mooi om ‘niets’ te maken. Niet meer dan een zwart blokje hout, mooi afgewerkt, uniek genummerd." Aldus Pim. 
Als hij niet aan Nothing werkt, is Pim freelance copywriter, wonend in Amsterdam. Hij vertelt over het (creatieve) proces naar het uiteindelijke product (tegenslagen/meevallers) en wat het tot-dan-toe teweeg heeft gebracht. 

 

Luc van Hoeckel

Luc van Hoeckel onderzoekt met zijn werk hoe ontwerp een verschil kan maken in de aanpak van maatschappelijke problemen. Of het nu starterkits zijn voor ondernemers in ontwikkelingslanden, een inspirerende video of een creatief koffie café. Zolang het maar bijdraagt aan een beter functionerende wereld.

Hij vertelt over verschillende projecten in ontwikkelingslanden en Nederland. Het ontwerpen van begrijpbare medicinale verpakkingen in Nepal, een speeltuin van gerecyclede auto onderdelen in Malawi, starterspakketten voor ondernemers in Uganda en een creatief koffie café in Tilburg. 

 

No presenters have been added to this event.