Thumb michiel 20bot.001

Aanstoot paradox

BY MICHIEL BOT
@ VOL 11 ON SEP 18, 2018

Michiel Bot is universitair docent Encyclopedie van het Recht aan de Tilburg University en op 18 september stelde hij enkele kritische vragen over wat hij de aanstootparadox noemt: "Aan de ene kant roept het opinie-establishment voortdurend dat de politieke correctheid van minderheden de grootste bedreiging is van onze vrijheid, terwijl het aan de andere kant juist de meerderheid is, inclusief het opinie-establishment, dat meer aanstoot lijkt te nemen dan ooit tevoren."

Thumb oussama.010

Pleidooi voor het onderwijs

BY OUSSAMA OUALI
@ VOL 11 ON SEP 18, 2018

Oussama Ouali is 17 jaar en al druk in de weer voor Tilburg. Zo is hij ambassadeur van de IMC Weekendschool Tilburg, adviesvanger voor de Regio Hart van Brabant én organiseert hij events met Samen MET de Jeugd. Op 18 september verdelde hij ons over het onderwijs. En dan vooral over hoe zijn school en zijn interesses nogal botsten en hoe hij daar uiteindelijk een weg in heeft gevonden.

Thumb bram 20de 20smit.001

Tussenjaar

BY BRAM DE SMIT
@ VOL 11 ON SEP 18, 2018

Bram de Smit is 17 jaar oud, dichter en slaagde recent voor zijn VWO diploma op De Nieuwste School. Hierna ging hij niet direct door naar de universiteitsbanken maar nam een tussenjaar om stil te staan bij enkele prangende levensvragen. Tijdens PechaKucha #11 nam hij ons op poëtische wijze mee in zijn reis op zoek naar antwoorden.

Thumb pk11 martin.001

Dammers, een slow movement

BY MARTIN DE WOLF
@ VOL 11 ON SEP 18, 2018

Dammen saai? Neeeeejoh 🖤! Martin de Wolf is een fervent dammer en maakte er, samen met kunstfotografe Tessa Persijn, een boek over. Tijdens PechaKucha Night Tilburg #11 vertelt Martin ons meer over zijn passie voor dammen en de verhalen van de dammers uit zijn boek.

Thumb pk11 edwin 20de 20leeuw.010

013 straatjes

BY EDWIN DE LEEUW
@ VOL 11 ON SEP 18, 2018

Edwin de Leeuw was onze 100e spreker! Met veel liefde voor de stad en zijn lokale helden, verbindt het online en offline platform 013 Straatjes sinds 2015 de kleurrijke hotspots, lokale helden en gebieden van Tilburg met elkaar en laat zien hoe ontiegelijk vet het Tilburg van nu is.

Thumb neil.003

Solar system

BY NEIL E ARUNRAJ
@ VOL 10 ON JUL 17, 2018

Neil is six years old and loves to presents for his friends. He thought it was about time to reach out to a bigger audience so he gave us a presentation about 'the wonderful solar system'

Thumb jofke.007

Taktila

BY JOFKE VAN LOON
@ VOL 10 ON JUL 17, 2018

Hoe kun je kleuren ervaren als je blind bent? Jofke van Loon raakte gefacineerd door dit onderwerp en ontwikkelde Taktila: een voelbaar kleurensysteem.

Thumb iris.008

Purity of silk

BY IRIS SEUREN
@ VOL 10 ON JUL 17, 2018

Zijderupsen die op een geraamte een kledingstuk maken. Iris Seuren studeerde er mee af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en vertelde ons hierover.
Lees hier ook haar interview met VICE Nederland 👇

Thumb pk9 jacob.001

LYLLI

BY JACOB VAN HOEK
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Jacob van Hoek is een ondernemer die altijd in beweging is in zijn zelfgekozen richting en continu bezig is met het afstemmen van 'making a living' en 'making a life'. Maar wat ging daaraan vooraf? Jacob vertelt zijn persoonlijk verhaal over de zoektocht naar LYLLi en wat hij hiervan heeft geleerd.

Thumb pk9 griet.004

KONT Magazine

BY GRIET MENSCHAERT
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Griet Menschaert is kunstenaar, schrijver en bedenker van het papieren platform KONT, een jaarlijks blad waarin ze op zoek gaat naar samenwerkingen tussen makers uit alle hoeken. 

Thumb pk9 martijn.001

Permacultuur

BY MARTIJN BALLEMANS
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Martijn Ballemans woont in een Yurt en maakt zich in het dagelijkse leven sterk voor het creëren van een betere wereld voor zichzelf, voor anderen en voor de natuur 🌍. Dit doet hij door trainingen en workshops te geven over Permacultuur, een ontwerpmethode gericht op het duurzaam vormgeven van de leefomgeving.

Thumb pk9 tyrone.016

GOLDFISHED

BY TYRONE TJON A LOI
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Tyrone Tjon A Loi zet zich met zijn platform GOLDFISHED kei hard in voor jong talent in Brabant 💪. Zijn missie: Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch op creatief gebied met elkaar verbinden om zo de strijd aan te gaan met de Randstad. 

VIEW MORE