Thumb pk9 jacob.001

LYLLI

BY JACOB VAN HOEK
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Jacob van Hoek is een ondernemer die altijd in beweging is in zijn zelfgekozen richting en continu bezig is met het afstemmen van 'making a living' en 'making a life'. Maar wat ging daaraan vooraf? Jacob vertelt zijn persoonlijk verhaal over de zoektocht naar LYLLi en wat hij hiervan heeft geleerd.

Thumb pk9 griet.004

KONT Magazine

BY GRIET MENSCHAERT
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Griet Menschaert is kunstenaar, schrijver en bedenker van het papieren platform KONT, een jaarlijks blad waarin ze op zoek gaat naar samenwerkingen tussen makers uit alle hoeken. 

Thumb pk9 martijn.001

Permacultuur

BY MARTIJN BALLEMANS
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Martijn Ballemans woont in een Yurt en maakt zich in het dagelijkse leven sterk voor het creëren van een betere wereld voor zichzelf, voor anderen en voor de natuur 🌍. Dit doet hij door trainingen en workshops te geven over Permacultuur, een ontwerpmethode gericht op het duurzaam vormgeven van de leefomgeving.

Thumb pk9 tyrone.016

GOLDFISHED

BY TYRONE TJON A LOI
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Tyrone Tjon A Loi zet zich met zijn platform GOLDFISHED kei hard in voor jong talent in Brabant 💪. Zijn missie: Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch op creatief gebied met elkaar verbinden om zo de strijd aan te gaan met de Randstad. 

Thumb pk9 eva iza.001

Het Nieuwste Bos

BY IZA WIRKEN
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Eva & Iza zijn leerlingen van De Nieuwste School en pakten hun profielwerkstuk eens even helemaal anders aan. Ze stonden namelijk aan de wieg van Het Nieuwste Bos: het levende bewijst dat een klaslokaal niet altijd muren hoeft te hebben 🌳.

Thumb pk9 auke.001

Over Georgië

BY AUKE ROOS
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Auke Roos is student politicologie en bracht het afgelopen half jaar in Georgië door. Hij monitorde de Georgische verkiezingen en bezocht een actief oorlogsgebied. 

Thumb pk9 sem.001

Dromen

BY SEM KUIPERS
@ VOL 9 ON MAY 29, 2018

Wat heb jij vannacht gedroomd? Vertel het tegen kunstenaar Sem Kuipers en hij gaat ermee aan de haal. Sem is illustrator / kunstenaar en heeft de Red Bull Doodle Wedstrijd gewonnen. Hiermee is hij op festivals en evenementen dromen van mensen visueel vast gaan leggen met zijn creaties.

 

Thumb bj84 zwermers 1

Rondzwermen

BY INEZ WOLTERS
@ VOL 8 ON MAR 20, 2018

Rondzwermen, buiten spelen, off the grid zijn. Van een theater in een oud fabriekspand naar een nomadisch Levend Landmark. Inez Woltersen Paul Van de Waterlaat van performancegezelschap Bouwjaar '84 deelde tijdens PechaKucha Night Tilburg #8 hun verhaal over hun mobiele toekomst.

Thumb pk8 florian.018

The Green Machine

BY FLORIAN WOLFF
@ VOL 8 ON MAR 20, 2018

Florian Wolff is muzikant, songwriter, docent, coach, duurzaam ondernemer, klimaatactivist en bovenal mens. Een mens dat van jongs af aan begaan is met het onrecht in de wereld waar hij op zijn eigen persoonlijke en creatieve wijze een antwoord op geeft  

Thumb pk8 ruud.001

Over zijn prachtige en bizarre reizen

BY RUUD SCHEERENS
@ VOL 8 ON MAR 20, 2018

Ruud Scheerens is fotograaf en heeft geen rust in zijn reet. Zo trok hij onlangs bijvoorbeeld door Abchazië en Georgië en is hij vanavond te vinden op het podium van PechaKucha Tilburg om te vertellen over deze prachtige en bizarre reis 

Thumb pk8 jacqueline.001

Oesterzwammen op koffiedrab

BY JACQUELINE VAN EERD
@ VOL 8 ON MAR 20, 2018

Jacqueline van Eerd vertelt ons meer over haar bedrijf ZuiderZwam waarmee ze oesterzwammen teelt op Tilburgse koffiedrab✌️! #amazeballs

Thumb pk7 jeroen.005

Horror Vacui

BY JEROEN DE LEIJER
@ VOL 7 ON JAN 30, 2018

Tien jaar lang huilde dit beeld en voor al zijn fans. Daar komt nu een einde aan. 'Horror Vacui', het kunstwerk dat Jeroen de Leijer maakte met Nick J. Swarth wordt geveild. Theater De NWE Vorst heeft verbouwingsplannen en het bruikleencontract loopt af. Jeroen vertelt over het verhaal achter het kunstwerk en het onstaan hier van in de stad. 

VIEW MORE