Thumb_pk5-justine.007

Contemplation Spaces

BY JUSTINE KONTOU
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, hoe kan een ruimte zorgen voor rust en inspiratie? Curator Justine Kontou zocht uit hoe door de juiste combinatie van kunst, design, geur, geluid en tactiliteit de zintuigen kunnen worden geprikkeld. Het project zal gelanceerd worden tijdens Dutch Design Week 2017. Lex Hildenbrant, betrokken bij dit project als architect, geeft deze presentatie. 

Thumb_pk5-katja.006

(TE)STIL

BY CLAUDIA DEN BOER
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, kun je dansen zonder muziek? Met voorstelling (TE)STIL, gedanst door horende danser Johnny Lloyd en dove danser Paweł Molęda, brengen choreografe Katja Grässli en fotografe Claudia Den Boer de werelden van de horende en de slechthorende/dove mensen bij elkaar.

Thumb_pk5-ralf.001

World's Best News

BY RALF BODELIER
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, mag het allemaal íets positiever? Docent, journalist, filosoof, schrijver & optimist Ralf Bodelier is de leider van World's Best News Nederland en als hij de baas zou zijn van het journaal zou hij het wel weten…

Thumb_pk5-robin_20.020

Heimwee naar de toekomst

BY ROBIN BERKELMANS
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, als in de toekomst alles kan, wie, wat en waarom ben en word je dan? Robin Berkelmans blikt met heimwee vooruit in de toekomst en vraag zicht af: lieve toekomst, wordt het later net zo leuk als toen?

Thumb_pk3_sandervbussel.001

Een sterk puzzel verhaal

BY SANDER VAN BUSSEL
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

Sander van Bussel ken je wellicht als het brein achter Human Rights Tattoo en Tilburg Cowboys. Tijdens PechaKucha Night Tilburg #3 zal Sander echter vertellen over een geheime hobby die hem al jaren bezighoudt. Het heeft niks te maken met zijn werk, en aan de andere kant ook weer alles. Zegt ie. Nou ja, na 16 mei is het geen geheim meer. 

Thumb_pk3_haiko.001

Herwaarderen van je bloed

BY HAIKO SLEUMER
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

Door een verhoogd risico op hiv mogen homoseksuele mannen geen bloed doneren. Haiko Schlömer verwerkt graag actuele en persoonlijke vraagstukken op autonome wijze in zijn ontwerpen: zo ging hij bijvoorbeeld op zoek naar de herwaardering van zijn eigen bloed, door dit te gebruiken als materiaal in zijn ontwerpen.

 

 

Thumb_pk3_roelsloot.001

Roel Sloot

BY ROEL SLOOT
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

Roel Sloot is beeldend kunstenaar. Tijdens PechaKucha Night Tilburg #3zal hij vertellen over zijn werk, zijn hobby's en met een beetje geluk ook nog over zijn privé leven.

Thumb_pk3_mariejose.001

Museum de Pont: Anish Kapoor

BY MARIE-JOSÉ EIJKEMANS
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

In septermber ontvangt Museum De Pont een wel heel bijzonder verjaardagscadeu: een 6 meter hoog sculptuur van Anish Kapoor! Tijdens PechaKucha #3 vertelt Marie Jose Eijkemans (hoofd educatie) ons meer over de sterke relatie tussen Anish Kapoor & Museum De Pont.

Thumb_pk2_bernard.013

Culture Of Fear

BY BERNHARD LENGER
@ VOL 2 ON MAR 28, 2017

Bernhard Lenger (OS) gebruikt design om ons te wijzen op gebreken in wetten, politiek en maatschappelijke kwesties. Tijdens PechaKucha Night Tilburg #2 vertelt hij ons onder andere meer over 'Culture of Fear' (onderdeel STRP Biënnale). Culture of Fear impliceert dat politici en media de angsten van mensen manipuleren voor eigen doeleinden. Culture of Fear is een interactieve installatie die reageert op angst, het experimenteert met mogelijke denkbeeldige bedreigingen en laat zien hoe politici en media onze gedachten beïnvloeden.

Thumb_pk4_rob.008

Literaire Peepshow

BY ROB VAN KAAM
@ VOL 4 ON JUL 18, 2017

Schrijver Rob Van Kaam aka RobheiD is onderdeel van Firma Vruchtvlees. Om lekker openhartige over seksualiteit te praten. En de zintuigen te prikkelen, bijvoorbeeld met een Literaire Peepshow. Dat is gaaf, geil en gezond. Zeker in een zomerse tuin.

Thumb_pk4_luuk.002

Raas Koeriers

BY LUUK VAN DE EINDEN
@ VOL 4 ON JUL 18, 2017

Jonge ondernemer Luuk van den Einden vertelt ons meer over zijn fantastische fietskoeriersbedrijf: Raas Koeriers, en waarom dit de oplossing is voor sommige problemen waar moderne steden tegenaan lopen. Ook wil hij graag wat delen over een inspirerend boek waarvan hij vindt dat wij het ook allemaal moeten lezen..

Thumb_pk4_joost.001

Inbox van Poppodium 013 en WOO HAH

BY JOOST VAN ABEELEN
@ VOL 4 ON JUL 18, 2017

Joost van Abeelen is in het dagelijks leven werkzaam als marketeer bij Poppodium 013 en hiphopfestival WOO HAH. Tijdens de vierde editie van PechaKucha Tilburg gaf hij een kijkje achter de schermen, en dan met name een kijkje in de inbox van de social media kanalen waar zijn collega’s en hij de meest interessante vragen en verzoekjes tegenkomen…

VIEW MORE