Thumb_bild02

Alla med?? Alla med!!

BY SUZANNE GADD
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Suzanne Gadd brinner för cykling och för att få soffpotatisar ur soffan. Cykla ska vara kul och cykla gör man tillsammans!

Thumb_bild04

Med känsla för tårta

BY SOLEY GUDBJÖRNSDOTTIR
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Kreativitiet och hårt arbete. Och med stöd från både familj och "konkurrenter". Det är hur Soley Gudbjörnsdottir beskriver vad som krävs för att få henne att skapa tårtor av högsta kvalitet med både utsida och insida i fokus.

Thumb_bild01

Framtiden är en lagsport

BY MICHAEL SILLION
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Framtidskaptenen Michael Sillion delar med sig av tankar och klokskap kring framtiden och hur den kan skapas, enbart på ett enda sätt: genom att vi gör den tillsammans. En omvärldsbevakare av rang med framtiden i sikte.

Thumb_bild07

Människor, musik och träning. Men mest människor

BY MIA ROLFES
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Träning är en sak men att få människor at trivas, att utvecklas och känna gemensakp samtidigt som de tränar är en annan. Mia Rolfes har en idé om framgångfaktorerna och det berättar hon i sin PechaKucha. 

Thumb_bild01

Drömmen om ett skomuseum i Varberg

BY MARIE BERGE
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Marie Berge arbetar som utställningsscenograf och samordnare av den publika verksamheten på Mölndals stadsmuseum. Hennes utmaning i jobbet är att skapa förutsättningar för en annorlunda museiupplevelse. Med passion för hur man ur ett globalt perspektiv kan se potentialen i det lokala, kommer hon att berätta om sin dröm om ett skomuseum som ”Varbergs kreativa mittpunkt” - en mötesplats för människor, minnen och berättelse.

Thumb_bild20

Fotografering för att förändra världen

BY LINDA GRÖNLUND
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Linda Grönlund arbetar som fotograf på The Photo Studio där de använder en lite annorlunda affärsmodell som ett verktyg till att göra världen mer hållbar. Hon kommer att berätta om hur man kan gå från separerade egoistiska individer till att vi istället blir en gemenskap där generositet är det som ger status snarare än hur ens bankkonto ser ut.

Thumb_bild11

Mäktigt i det lilla

BY JANNIKE ÅHLGREN
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Att utveckla företag, både egna och andras, driver Jannike Åhlgren i hennes arbete varje dag. Man kan säga att Jannikes mellannamn är möjligheter och detta får vi höra mer om i hennes presentation. 

Thumb_bild13

Att skapa tillsammans - utanförskap klarar sig självt

BY DANIEL OTTERDAHL
@ VOL 17 ON MAR 09, 2016

Utanförskap och ensamhet uppstår av sig självt. Det gör inte tillsammans. Det är lite som en krukväxt. Om man vattnar och gödslar så växer det. Det krävs faktiskt inte särskilt mycket och varenda liten insats för att skapa ”tillsammans” gör nytta. Men varför behövs tillsammans? Vad är motsatsen till tillsammans? Hur får man människor att växa? Var hittar barn och unga sitt sammanhang och sin tillhörighet? Hur gör man för att inte bli ensam i sitt engagemang? Daniel Otterdahl har ett stort engagemnag i 4H och detta är hans utgångspunkt i sin PechaKucha.

Thumb_bild14

Stadsodling och lokala råvaror

BY SUSANNE LUNDBERG
@ VOL 16 ON NOV 23, 2015

På en gård, en bra bit in på en grusväg kantad av barrskog, lövskog, stengärdesgårdar och öpnna fält, bor Susanne Lundberg. Här odlar hon fantastiska ekologiska grönsaker. Susanne förmedlar bilden av hur sådan här odling skulle kunna te sig i stan så att vi ökar chansen att kunna äta lokala livsmedel.

Thumb_bild01

Stadsplanering med kulturmiljön

BY SIRI HIMMELMAN
@ VOL 16 ON NOV 23, 2015

Siri Himmelman växte upp i en gammal kulturmiljö och hade sin mormor i en annan. Nu ägnar hon sitt arbete åt att planera en hel stad inför framtiden, vilken innehåller en gammal stadskärna och andra intressanta kulturmiljöer.

Thumb_bild02

Staden ur en butikskommunikatörs ögon

BY KARIN BJÖRNSDOTTER
@ VOL 16 ON NOV 23, 2015

Karin Björnsdotter är konstnär, butikskommunikatör, utbildare och en massa annat. Här får vi ta del av hennes tankar kring stadsutveckling, om konst, människor och beteenden.

Thumb_bild18

Kalla kårar, ljud och ljus

BY JOHANNA JACOBSON BACKMAN
@ VOL 16 ON NOV 23, 2015

På temat kultur och stadsutveckling får vi av Johanna Jacobson Backman lära oss mer om mänskliga begär och hur man som designer kan ta hänsyn till detta i produktutveckling och stadsutveckling. 

VIEW MORE

Friends of PechaKucha