Full_bw_varberg_open_air_bath_and_beach_2009

VARBERG

 

Next Event

Panorama_pkn__5.1_street_occupation

Not yet scheduled!

We haven’t scheduled our next PechaKucha Night yet, but in the meantime you can watch some presentations, look at our map to see if there are any scheduled PKNs in nearby cities, or have a look at the long list of upcoming events, to see if there’s one you can attend!

VIEW MOST RECENT EVENT
 
Thumb_bild01

Virvlas

BY VIRVLA JANEHAG
@ VOL 18 ON MAY 25, 2016

Virvla Janehag gör konst med det hon hittar och kommer över. Hon skapar konstverk som har en tanke och ett tänkvärt namn. Hon använder sig utav alltifrån gamla korkar från champagneflaskor, klockor och nagellack till musikinstrument. 

Thumb_bild01

Konstgjort

BY LINDA SPARRE
@ VOL 18 ON MAY 25, 2016

Med Linda Sparres konst vill hon uttrycka något som får människor att tänka nya tankar och skapa nya upplevelser. Dockor får flera gånger vara symboler för kampen om mänskliga rättigheter. Hon hämtar inspiration genom hennes resor till länder såsom Niccaragua och Honduras och hennes konstverk blir lika mycket familjemedlemmar som sociala medborgare.

Thumb_bild01

Förbrukad, återfunnen och återvunnen

BY ANNICA CAUCHY
@ VOL 18 ON MAY 25, 2016

Bara för att något är förbrukat för någon människa betyder inte det att det är det för någon annan. Annica Cauchy från Röda korsets second hand i Varberg lägger tillsammans emd sin personal många timmar åt att fixa, prismärka, packa upp, tvätta, ånga och stryka alla textilier som de säljer. Det är en stor konst att kunna inreda en butik med en sak av varje sort och få det att se snyggt ut.

Thumb_bild14

Tiden har visat att du kan lita på originalet

BY IDA KRISTOFFERSSON
@ VOL 18 ON MAY 25, 2016

När Ida Kristoffersson hittade de gamla tidningarna Sundhetsbladet upptäckte hon att de gamla citaten från 50-talet används än i dag. Hon ville ta vara på dessa och återbruka de på något sätt. Hon valde att klippa och klistra de på en bricka som blev hennes första produkt.

Thumb_bild04

Gammalt får nytt liv

BY GUNILLA LEANDER
@ VOL 18 ON MAY 25, 2016

Gunilla Leander driver med sin man en bygg återvinning. De sitter på, förotum Sveriges största bidésamling, också på fantaskiska material och detaljer som de räddat från hus som ska rivas eller ändras. De flesta gamla använda materialen kan användas igen men i ett nytt sammanhang och det är fritt för fantasin att komma på var de skulle kunna passa. 

Thumb_bild01

Fågel, groda eller mittemellan

BY GILL CROONA
@ VOL 18 ON MAY 25, 2016

Gill Croona berättar om sin livsplats ute på landet i Grimeton, nära Åkullas bokskogar och vackra Skärsjön. Här vill hon återskapa en mosse som en gång i tiden fanns på samma plats och utifrån den gamla ladan som skall renoveras upp till en samlingslokal skall man kunna blicka ut över mossen.

Thumb_bild05

Med materialet i handen

BY ERIC HANSON
@ VOL 18 ON MAY 25, 2016

Med ett material i handen kommer kreativiteten. Ett gammalt material berättar en historia. En maskin kan producera vackra saker men inte sköna saker. Alla gamla möbler har en historia och Eric Hanson vill hjälpa till att förmedla den. Eric menar att man måste återbruka varsamt och inte för återbrukandets skull. Hans favoritmaterial är gamla kopparrör som han gärna använder som en smakfull detalj.

Thumb_bild03

Från ståltråd till högrev

BY ELISABET VON KNORRING
@ VOL 18 ON MAY 25, 2016

Elisabeth Von Knorring berättar på ett humoristiskt sätt om historien bakom Bruket Bruket i Varberg som invigdes 1918 och mycket utav det som finns som inredning idag kommer från tiden när bruket var igång. Tex kabeltrummorna de använder som bord. Dessutom verkar männsikorna som en gång jobbade där finnas kvar...

 

 

About the City's Organizers