Thumb_pk6-wim.002

over al zijn 'domme' ideeën

BY WIM PAESHUYSE
@ VOL 6 ON NOV 28, 2017

Wim Paeshuyse (BE) gaat vaak aan de slag met de onzinnen in zijn hoofd. Dat resulteert gelukkig vaak in niets. Soms maakt hij iets af en dan zuchten de mensen. Tijdens PechaKucha Tilburg #6 wil hij ons graag iets vertellen over alle domme ideeën die hij de afgelopen 10 jaar heeft uitgevoerd.

Thumb_pk6-thomas.008

Dolfijn Bowling

BY THOMAS DOL
@ VOL 6 ON NOV 28, 2017

In maart van 2016 werd Dolfijn Bowling tot onze grote schrik totaal verwoest door een brand, momenteel zijn ze druk bezig met de wederopbouw. De nieuwe Dolfijn -the plays to be- zal in januari 2018 haar deuren openen. 

Thumb_pk6-pim.014

Tante Rozemarijn

BY PIM HAAKSMAN
@ VOL 6 ON NOV 28, 2017

Naar schatting zijn 1 miljoen senioren in ons land vaak eenzaam. Met de stichting Tante Rozemarijn gaat Pim Haaksman de strijd aan met dit probeem door oud en jong samen te laten koken en eten.

Thumb_pk5-justine.007

Contemplation Spaces

BY JUSTINE KONTOU
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, hoe kan een ruimte zorgen voor rust en inspiratie? Curator Justine Kontou zocht uit hoe door de juiste combinatie van kunst, design, geur, geluid en tactiliteit de zintuigen kunnen worden geprikkeld. Het project zal gelanceerd worden tijdens Dutch Design Week 2017. Lex Hildenbrant, betrokken bij dit project als architect, geeft deze presentatie. 

Thumb_pk5-katja.006

(TE)STIL

BY CLAUDIA DEN BOER
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, kun je dansen zonder muziek? Met voorstelling (TE)STIL, gedanst door horende danser Johnny Lloyd en dove danser Paweł Molęda, brengen choreografe Katja Grässli en fotografe Claudia Den Boer de werelden van de horende en de slechthorende/dove mensen bij elkaar.

Thumb_pk5-ralf.001

World's Best News

BY RALF BODELIER
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, mag het allemaal íets positiever? Docent, journalist, filosoof, schrijver & optimist Ralf Bodelier is de leider van World's Best News Nederland en als hij de baas zou zijn van het journaal zou hij het wel weten…

Thumb_pk5-robin_20.020

Heimwee naar de toekomst

BY ROBIN BERKELMANS
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, als in de toekomst alles kan, wie, wat en waarom ben en word je dan? Robin Berkelmans blikt met heimwee vooruit in de toekomst en vraag zicht af: lieve toekomst, wordt het later net zo leuk als toen?

Thumb_pk3_sandervbussel.001

Een sterk puzzel verhaal

BY SANDER VAN BUSSEL
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

Sander van Bussel ken je wellicht als het brein achter Human Rights Tattoo en Tilburg Cowboys. Tijdens PechaKucha Night Tilburg #3 zal Sander echter vertellen over een geheime hobby die hem al jaren bezighoudt. Het heeft niks te maken met zijn werk, en aan de andere kant ook weer alles. Zegt ie. Nou ja, na 16 mei is het geen geheim meer. 

Thumb_pk3_haiko.001

Herwaarderen van je bloed

BY HAIKO SLEUMER
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

Door een verhoogd risico op hiv mogen homoseksuele mannen geen bloed doneren. Haiko Schlömer verwerkt graag actuele en persoonlijke vraagstukken op autonome wijze in zijn ontwerpen: zo ging hij bijvoorbeeld op zoek naar de herwaardering van zijn eigen bloed, door dit te gebruiken als materiaal in zijn ontwerpen.

 

 

Thumb_pk3_roelsloot.001

Roel Sloot

BY ROEL SLOOT
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

Roel Sloot is beeldend kunstenaar. Tijdens PechaKucha Night Tilburg #3zal hij vertellen over zijn werk, zijn hobby's en met een beetje geluk ook nog over zijn privé leven.

Thumb_pk3_mariejose.001

Museum de Pont: Anish Kapoor

BY MARIE-JOSÉ EIJKEMANS
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

In septermber ontvangt Museum De Pont een wel heel bijzonder verjaardagscadeu: een 6 meter hoog sculptuur van Anish Kapoor! Tijdens PechaKucha #3 vertelt Marie Jose Eijkemans (hoofd educatie) ons meer over de sterke relatie tussen Anish Kapoor & Museum De Pont.

Thumb_pk2_bernard.013

Culture Of Fear

BY BERNHARD LENGER
@ VOL 2 ON MAR 28, 2017

Bernhard Lenger (OS) gebruikt design om ons te wijzen op gebreken in wetten, politiek en maatschappelijke kwesties. Tijdens PechaKucha Night Tilburg #2 vertelt hij ons onder andere meer over 'Culture of Fear' (onderdeel STRP Biënnale). Culture of Fear impliceert dat politici en media de angsten van mensen manipuleren voor eigen doeleinden. Culture of Fear is een interactieve installatie die reageert op angst, het experimenteert met mogelijke denkbeeldige bedreigingen en laat zien hoe politici en media onze gedachten beïnvloeden.

VIEW MORE