Thumb_ericmijnster04

Omdat ik het wil: la Route des Grandes Alpes

BY ERIC MIJNSTER
@ VOL 1 ON JAN 24, 2017

"Soms zie ik iets, en dan zegt alles in mij dat ik het wil doen. Er is dan geen reden nodig om in actie te komen. Geen beloning in de vorm van geld of schouderklopjes. Ik wil het gewoon. De actie zelf is de beloning. Daarom doe ik het."

Voor Eric Mijnster was la Route des Grandes Alpes zo’n actie. Op 24 juni 2015 waagde hij zich aan de onmenselijke missie om 650 kilometer en 14 bergen non-stop te fietsen...

Thumb_slide08

Het Nieuwe Kiezen

BY RUDY VAN BELKOM
@ VOL 1 ON JAN 24, 2017

Het Nieuwe Kiezen is een initiatief voor een modulair kiesstelsel (niet te verwarren met directe democratie). In plaats van je volledige stem tijdens de verkiezingen aan één partij te geven, stem je per thema voor het standpunt van de partij die bij jou past. Je stemt dan niet meer op de persoon, maar op de inhoud. Meer keuzevrijheid moet leiden tot meer inspraak en betrokkenheid.

Thumb_10

F van der Meer

BY F VAN DER MEER
@ VOL 1 ON JAN 24, 2017

F van der Meer is een veelzijdig artiest. Zo is hij te boeken als beeldend kunstenaar, fotograaf, zanger, gitarist, tekstdichter, acteur, columnist, poppenspeler, stemkunstenaar, producer, presentator, sneltekenaar, componist en voor andere voorkomende werkzaamheden. Bekendheid verwierf hij onder andere met; Zijn creatie Ferry van de Zaande, Frits H. & de Mexicano’s, de Eefje Wentelteefje Roadshow en Tv-show i.s.m. J. de Leijer, de top 40 hits: Doe mènnene Mexicano, Dès ’n schôon waoge en Vissen, vissen, vissen, zijn columns in diverse vooraanstaande magazines. Voorts is hij bekend om zijn onweerstaanbare charisma en zijn zoetgevooisde stemgeluid, waarmee hij iedere song dat stukje meerwaarde weet te geven, dat kenmerkend is voor ware kunst.

Thumb_what_if_lab.014

What If Collective

BY TOON ROOIJMANS
@ VOL 2 ON MAR 28, 2017

Toon Rooijmans is part of What If Collective. A collective of designers & technologists from Eindhoven, all of which have had a strong connection to electronic music throughout their career. What If Collective is the winner of the first STRP Award for Creative Technology 2017 with the 'MGNT' project. 

MGNT is an ode to the history of their city. The project was originally born during a Music-focused hackathon in the NatLAB.