Full_wide_bw_unnamed
 

Next Event

Panorama_websitebeeld-87
28 NOV

NEXT EVENT VOL 6

Het eerste PechaKucha evenement (Japans voor 'prietpraat') vond plaats in Tokyo in 2003, inmiddels worden er wereldwijd in meer dan 1000 steden PechaKucha avonden georganiseerd. Middels korte presentaties van 20x20 seconden vertellen 10 sprekers hun verhaal, uiteenlopend van oplossingen voor complexe problemen, antwoorden op grote en kleine levensvragen, verse ontdekkingen en recente creaties.

Een avond vol gepassioneerd geouwehoer door eigenaardige makers, wereldverbeteraars en vreemde hobbyisten. Dit alles met de nodige portie zelfspot, onwaarschijnlijke gedrevenheid, opportunisme en uiteraard met een bijzondere Tilburgse afdronk.

Inloop v.a. 20.00 uur
Aanvang programma 20.20 uur
Toegang is gratis, een donatie wordt gewaardeerd

VIEW EVENT
 
Thumb_pk5-justine.007

Contemplation Spaces

BY JUSTINE KONTOU
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, hoe kan een ruimte zorgen voor rust en inspiratie? Curator Justine Kontou zocht uit hoe door de juiste combinatie van kunst, design, geur, geluid en tactiliteit de zintuigen kunnen worden geprikkeld. Het project zal gelanceerd worden tijdens Dutch Design Week 2017. Lex Hildenbrant, betrokken bij dit project als architect, geeft deze presentatie. 

Thumb_pk5-katja.006

(TE)STIL

BY CLAUDIA DEN BOER
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, kun je dansen zonder muziek? Met voorstelling (TE)STIL, gedanst door horende danser Johnny Lloyd en dove danser Paweł Molęda, brengen choreografe Katja Grässli en fotografe Claudia Den Boer de werelden van de horende en de slechthorende/dove mensen bij elkaar.

Thumb_pk5-ralf.001

World's Best News

BY RALF BODELIER
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, mag het allemaal íets positiever? Docent, journalist, filosoof, schrijver & optimist Ralf Bodelier is de leider van World's Best News Nederland en als hij de baas zou zijn van het journaal zou hij het wel weten…

Thumb_pk5-robin_20.020

Heimwee naar de toekomst

BY ROBIN BERKELMANS
@ VOL 5 ON SEP 26, 2017

Dear Future, als in de toekomst alles kan, wie, wat en waarom ben en word je dan? Robin Berkelmans blikt met heimwee vooruit in de toekomst en vraag zicht af: lieve toekomst, wordt het later net zo leuk als toen?

Thumb_pk3_sandervbussel.001

Een sterk puzzel verhaal

BY SANDER VAN BUSSEL
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

Sander van Bussel ken je wellicht als het brein achter Human Rights Tattoo en Tilburg Cowboys. Tijdens PechaKucha Night Tilburg #3 zal Sander echter vertellen over een geheime hobby die hem al jaren bezighoudt. Het heeft niks te maken met zijn werk, en aan de andere kant ook weer alles. Zegt ie. Nou ja, na 16 mei is het geen geheim meer. 

Thumb_pk3_haiko.001

Herwaarderen van je bloed

BY HAIKO SLEUMER
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

Door een verhoogd risico op hiv mogen homoseksuele mannen geen bloed doneren. Haiko Schlömer verwerkt graag actuele en persoonlijke vraagstukken op autonome wijze in zijn ontwerpen: zo ging hij bijvoorbeeld op zoek naar de herwaardering van zijn eigen bloed, door dit te gebruiken als materiaal in zijn ontwerpen.

 

 

Thumb_pk3_roelsloot.001

Roel Sloot

BY ROEL SLOOT
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

Roel Sloot is beeldend kunstenaar. Tijdens PechaKucha Night Tilburg #3zal hij vertellen over zijn werk, zijn hobby's en met een beetje geluk ook nog over zijn privé leven.

Thumb_pk3_mariejose.001

Museum de Pont: Anish Kapoor

BY MARIE-JOSÉ EIJKEMANS
@ VOL 3 ON MAY 16, 2017

In septermber ontvangt Museum De Pont een wel heel bijzonder verjaardagscadeu: een 6 meter hoog sculptuur van Anish Kapoor! Tijdens PechaKucha #3 vertelt Marie Jose Eijkemans (hoofd educatie) ons meer over de sterke relatie tussen Anish Kapoor & Museum De Pont.

 

About the City's Organizers