Past Burgas Event: VOL 4

Large wide 16731271 1385090128210405 1804986437 o

VOL 4

January 21, 2017
@ Читалище Хамалогика

Thumb vol.4 1.01

Моят твой живот

BY ДИЯН ЯН
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Деян Янчев разказва какво му е помогнало да се  въздтанови психически и физически след сериозно увреждане на кожата, причинено от бактерия, засегнало когата на ръцете му. Животозастрашавашата болест за всеки е едно изпитание, което ако бъде преминато оставя след себе си неминуемо някаква следа в психическото здраве на човека
Този млад и борбен човек ще разкаже за неговият начин да се справи - а именно енергиите, които ни дават живот.
Той казва, че е инвестирал своето време в 9 неща, които можете да видите на петия слайд.

Thumb vol.4 2.01

хлеБАРман

BY ДИЛЯН ДИМИТРОВ
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Дилян Димитров ще ни представи неговата професия и занаят. Думичката, която е и заглавие на презентацията, той я е измислил и съчетал от двете неща, които обича да прави - хлебарството и барманството. Предимно ще разкаже за своята хлеБАРна в Бургас и в какво точно се състои работата му - изкуството да правиш хляб и удоволствието в работата. Двете необичайни комбинации, които Дилян съчетава в своя собствен бизнес придават уникалност на хлеБАРната и дава възможност на клиентите да опитат нещо разлино и интересно.

Thumb vol.4 3.01

Герои на време

BY CHAVDAR CHENKOV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Арх. Чадвар Ченков ще ни представи своята тема Герои на време. Ще ни запознае с доброволческите дейности, организирани от читалище Хамалогика - мястото на което се проведе и мероприятието Печакуча Бургас 4. Герои на време е само една от доброволческите дейности, които Хамалогика провежда.

Ще ни разкаже и за доброволческата дейност Бургас рециклира. Естествено е нямало как да не пропусне да спомене и какво е спечелил от учстието си в тези дейности, а именно много приятели и хубави емоции.

Thumb vol.4 4.01

Пещерно спускане

BY NEDELCHO ANDREEV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Неделчо Андреев ще ни разкаже за своето приключение, започнало преди 6 месеца - пещерно спускане. Въпреки страхът му от височини и тесни пространства, той е решил да започне да се занимава с този спорт. Той разказва колко интересно е било за него това предизвикателство, за емоциите, които е преживял и за новите приятели, които е намерил.

Интересната история ще ни научи как се подготвиш за пещерното спускане и какво точно представлява практикуването му.

Thumb vol.4 5.01

Квилин с VSSart

BY ВЕСЕЛА СЛАВЕВА
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Весела Славева ще ни разкаже за изкуството да създаваш ръчно изработени картички. По нейни дума за нея това е начин да се успокоява и себеизразява - като твори подаръци за нейни скъпи приятели. Какъв по - хубав подарък за важен за теб човек от този, в който си вложил сърце и усилие сам да направиш?

Именно желанието й да твори, я е подтикнало ръчно да изработи картичка за нейна прителка. И така се слага началото на нейният VSSart. Ще видите някои нейни изработки и какво постижение й е донесло заниманието с това изкуство.

Thumb vol.4 6.01

Развитие и революция в автомобилния бранш

BY DIMITAR PULEV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Темата на Димитър Пулев, а и негово хоби са автомобилите. И по - специално ще ни запознае с иновациите при двигателите, които се правят с цел по - малко изпускане на вредни емисии във въздуха. По негови думи бъдещето е в електрическите двигатели и във водородните автомобили, за които той подробно ще разкаже.

Интересен факт е, че поради голямото замърсяване, което се получава от работат на дизеловия двигател, някои големи градове в света предвиждат до 2025 г. забрана на използване на автомобили, работещи с дизел. 

Thumb vol.4 7.01

Поглед в бъдещето

BY MARGY RUSEVA
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Този път темата на Маргарита Русева е свързана с хиромантията - начин за пророкуване по линиите на ръката, но също така ще разкаже и какви какчества са заложени в човек в зависимост от формата на ръката и ноктите и според избора на кой пръст носим пръстен.

Самият Гай Юлий Цезар до толкова добре е познавал това изкуство, че е можел да прецени хората само по дланите на ръцете им.

Всички хора в залата сравняваха ръцете си с тези от слайдовете и за всички беше интересно какво има да каже за тях Марги и хиромантията. Ако и за вас е интересно да разберете сравнявайте ръката, с която пишете, понеже линиите на двете ръце са различни. Приятно гледане!

Thumb vol.4 8.01

Еньова буля

BY GEORGI PASKALEV
@ VOL 4 ON JAN 21, 2017

Георги Паскалев ще разкаже за един български обичай - Еньова буля, който се ипълнява на 24 юни и е известен от Странджа.

Ще обясни как се извършва обичаяа и как се е зоридил.