Full_wide_bw_pkn-kl
 

Next Event

Panorama_4c81388d0acf56.16459112
07 MAR

NEXT EVENT VOL 22

Een avond gepassioneerde ‘prietpraat’. 10 sprekers delen op korte en inspirerende wijze hun passie en creativiteit.

Inmiddels is Pechakucha Night een bekend evenement in Breda. Het 20x20 concept is kort, bondig en inspirerend. In 6,40 minuten hoor en zie je alles over een onverwachte fascinatie, bizarre hobby, inspirerende reis, bijzonder onderzoek, succesvol blog of unieke verzameling.

Elke editie wordt zorgvuldig voorbereid zodat diversiteit èn originaliteit kunt verwachten.

De presentaties starten om 20.20 uur, de deur is al open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, een donatie wordt gewaardeerd.

Wil je als eerste weten wie er spreken? Volg Pechakucha Breda dan op facebook.

VIEW EVENT
 
Thumb_vincent.003

Gewildgroei!

BY VINCENT WITTENBERG
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Met Gewildgroei wil Vincent Wittenberg een mind-shift bereiken. Er worden enorme bedragen besteed aan het verdelgen van spontane vegetatie (onkruid) en tegelijkertijd aan het in stand houden van aangeplant groen. Voor de leefbaarheid is het noodzakelijk dat we leren samenwerken met de natuur in de stad. De stad heeft wilde planten nodig! We moeten stoppen met schoffelen. Het is tijd voor een plantsoenrevolutie!

Thumb_wim.017

Bioscienz

BY WIM DE LAAT
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Gaat het er in het BioscienZ lab van wetenschapper Wim de Laat net zo aan toe als bij mad genius Walt?

Thumb_stijn.002

Passionfruit

BY STIJN DE LAAT
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Muzikant en video-editor Stijn de Laat reist de wereld rond (bij voorkeur op zijn brommer) om muziek te maken met zo veel mogelijk muzikanten. De individuele opnames combineert hij tot bijzondere tracks die hij via zijn online platform Passionfruit deelt.

Thumb_angele.006

Goud weven van oud ijzer

BY ANGÈLE EVERS
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Op haar vijftigste vonden er heftige gebeurtenissen in het leven van Angèle Evers plaats. Ze nam ontslag en startte als zelfstandige, haar relatie werd verbroken en haar één jaar oudere broer overleed. 
 
Ze ging hevig op zoek naar een nieuwe liefde en zocht troost in wijn en wiet. Ze ontmoette Hans, haar zielsverwant, en liet haar toekomstplannen varen. Dit geluk duurde echter niet lang. Ze werd geconfronteerd met haarzelf en de keuzes die ze gemaakt had. 
 
Angèle vertrok naar Zuid-Afrika om daar in een ontwenningskliniek de confrontaties aan te gaan met haat diepgewortelde pijn en verdriet. 
 
Tegenwoordig werkt ze als ervaringsprofessional met vrouwen die relatieverslaafd zijn.
Thumb_rudy.007

Het nieuwe kiezen

BY RUDY VAN BELKOM
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Rudy van Belkom is geen politicoloog, geen politicus en ook geen lid van een politieke partij. Toch is het eigenlijk heel logisch dat juist hij een nieuw politiek kiessysteem heeft bedacht

Thumb_leonard.014

Prior to Construction

BY LEONARD VAN MUNSTER
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Kunstenaar Leonard van Munster maakt onverwachte kunst op onverwachte plaatsen. Een boomhut op het dak van een museum of een oase in een troosteloze tunnel. Als het beweegt is het helemaal mooi. Hij is begonnen met pluche beesten en hij maakt nu een bewegend kunstwerk van zichzelf. Meestal hebben ze een korte bezichtigingsduur, waarna enkel de herinnering blijft.

Thumb_ilja.007

Framing the Other

BY ILJA KOK
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Producent Ilja Kok maakt documentaires en reportages over onderwerpen die er toe doen en waar over gediscussieerd wordt. Onderwerpen die stof doen opwaaien. Ze zoekt constant naar oprechte verhalen en bijzondere karakters. Door middel van beelden en content uit onverwachte hoek opent ze de dialoog.

Thumb_arlon.013

Unicef Student Team

BY ARLON DEN TEULING
@ VOL 17 ON MAY 24, 2016

Commercieel denken en sociaal ondernemen is tot op de dag van vandaag nog geen vanzelfsprekende combinatie. Arlon Den Teuling combineert verschillende perspectieven om samen voor één doel te gaan. Van dromen, helemaal alleen, naar het bijdragen van een grote steen!

 

BREDA Blog

City Focus: Breda

For our City Focus this week we head to Breda in the Netherlands, and its mix of presentations in Dutch and English, latest of which come from last month's Vol. 11 (and the city's Vol. 12 is set for November 27).

Read More
 

About the City's Organizers

  • Dennis Elbers

    I'm a freelance curator and lecturer with a special interest for the social relevance and impact of visual culture (mainly graphic design, photography and digital arts). In various forms I explore and discuss the current state of visual culture in relation to contemporary social phenomena with both creators and audience.

  • Tim van Laere

    I'm co-founder and graphic design at bureau Duizend dingen. Also busy with workshops about creative thinking and concept development. In 2013, during my internship at the Graphic Design Festival Breda I got infected with the Pechakucha virus. Since then I'm responsible for all visual expressions at PKN Breda.